Enkele Boedapest tips

De naam Boedapest is ontstaan toen er in de 19e eeuw een brug werd gebouwd over de Donau die de hoofdstad Boeda verbond met de stad Pest. De stad bestaat dus eigenlijk uit de steden Boeda en Pest. Delen van de stad, zoals de Burchtwijk en de Donau oevers, staan zelfs op de Wereldergoedlijst van de Unesco. Boedapest heeft een aantal musea en mooie bezienswaardigheden zoals de Burcht van Boeda. Winkelliefhebbers kunnen winkelen in de winkelstraten Vaci utca en Fashion Street. Voor spa-liefhebbers biedt Boedapest volgens velen de beste badhuizen van Europa. Tip: wanneer u Boedapest bezoekt kunt u een Budapest Card aanschaffen, hiermee krijgt u korting op kaartjes van musea, bezienswaardigheden en events.

Boedapest bezienswaardigheden en tips

Met de volgende Boedapest tips bent u goed voorbereid op een bezoek aan deze magnifieke hoofstad.

  • Op de Burchtheuvel staat de burcht van Boeda, dat is het Koninklijk Paleis van Hongarije. Dit moet u gezien hebben wanneer u de stad bezoekt.
  • Óbuda is het oudste deel van Boedapest waar vele muziekvoorstellingen en tentoonstellingen worden gehouden.
  • De Sint Stephanusbasiliek heeft een beruchte en bizarre attractie: de hand van Sint Stephanus.
  • Boedapest beschikt over negen bruggen en de mooiste is zonder twijfel de Kettingbrug. Dit is de eerste brug die Boeda en Pest met elkaar verbond en heeft dus grote historische waarde
  • Het Margaretha Eiland ligt midden in de Donau. Het is een mooi park met aangelegde tuinen en zwembaden. Verder kunt u er eeuwenoude ruïnes van een klooster bezichtigen.
  • Onder Boedapest ligt een labyrint van vele grotten. Twee grotten, een met fraaie stalactieten, zijn toegankelijk voor het publiek.
  • Boedapest heeft eeuwenoude openbare badhuizen. Er zijn er een aantal te bezoeken om te genieten van een thermaal bad.
  • Het indrukwekkende spoorwegmusem is de ideale bezienswaardigheid voor spoorliefhebbers. Dit grootste openluchtmuseum voor treinen heeft historische locomotieven en wagons van de Hongaarse Spoorwegen.

De stad heeft nog veel meer bezienswaardigheden en prachtige plekjes te bieden maar de zojuist genoemde zijn de topattracties. U kunt natuurlijk niet alles in een weekend zien en u zult zich zeker niet vervelen wanneer u voor de tweede of derde keer de stad bezoekt om de minder bekende plekjes en attracties te bezichtigen.

Meer vakantiehuizen
Bekijk onze vakantiehuizen