Genieten van de natuur in Hongarije

De natuurlijke omgeving van Hongarije kunt u op een prettige manier ontdekken tijdens een Last Minutes in Hongarije. Lillafured is een vakantieoord midden in de natuur, waar u ongestoord kunt vogels spotten dichtbij het slot Palota omgeven door een groot park. Door het grote bos lopen diverse wandelroutes en natuurpaden. Het is een prachtige locatie voor een actieve vakantie tijdens een Last Minutes in Hongarije. De heuvels van 600 tot 700 meter geven een extra dimensie aan deze vakantielocatie evenals de druipsteen- en turfsteengrotten. De natuurliefhebbers kunnen hier bijzonder genieten van diverse zeldzame flora en fauna. U kunt tijdens een Last Minutes in Hongarije veel plezier beleven aan het bezoeken van grotten zoals bij Aggtelek-Jósvafo, Bükk, Boedapest, de Balaton Hooglanden en Zuid-Transdanubië. U vindt in Hongarije meer dan 3000 beschermde grotten, groot en lang en bijzonder. De grootste vindt u bij Aggtalek en de Pal Volgyi bij Boedapest. Het landschap met wijngaarden zou u echt moeten ontdekken tijdens een Last Minutes in Hongarije zoals bij Csopak, Badacsony en Zanka, elk gebied aan de zuidoever heeft zijn eigen specialiteit. De Donauknie is een bocht in de Donau, een prachtig gebied en zeker een bezoek waard tijdens een Last Minutes in Hongarije.  Dankzij de natuurlijke omgeving en de historische stadjes, burchten en kastelen is een Last Minutes in Hongarije fantastisch.

Prachtige natuurgebieden in Hongarije worden beschermd door de UNESCO

Tijdens een Last Minutes in Hongarije kunt u genieten van een mooie wandel- en fietsvakantie dankzij het veelzijdige natuurlijke landschap zoals bij het Neusiedlermeer. Het is een van de laatste steppemeren in Europa van deze omvang. UNESCO heeft diverse natuurgebieden onder zijn hoede vaak als cultuurlandschap vermeld op de Werelderfgoedlijst. U kunt tijdens een Last Minute vakantie in Hongarije genieten van de natuur en een gezellige wandel- en fietsvakantie, een mooie Last Minutes in Hongarije. Nagy Alfoldi is een stuk natuur tussen de Donau en Tisza, het wordt ook wel de Boomgaard van Hongarije genoemd. Kis Alfold of de Kleine Laagvlakte is een waterrijk gebied met de rivier de Raba maar ook een moerasgebied met moerasmeren zoals het Fertomeer. Het is een prachtige bestemming voor uw Last Minutes in Hongarije, de boerenbedrijvigheid geven het landschap een bijzondere charme, waar u veel plezier aan zult beleven. Tihany is een wandelparadijs voor de liefhebbers. Het schiereiland is een onderdeel van de Balaton Hooglanden. Ook dit is een beschermd gebied waar vooral liefhebbers van de natuur en wandelen en fietsen veel plezier aan zullen beleven tijdens een Last Minutes in Hongarije dankzij de vele wandelroutes  door de natuur.

Hongarije biedt prachtige nationaalparken voor een ontspannen vakantie

Hongarije telt tien nationaalparken, stuk voor een stuk een bezoek waard tijdens een Last Minutes in Hongarije. Nationaalpark Hortobagy is de grootste bij Hortobagy en maakt deel uit van de Hongaarse steppe alias poesta. Dankzij de overstromende Tisza vindt u hier ook moerasgebieden, beken en meertje en zoutmoerassen. Een wandelvakantie, fietsvakantie en gewoon genieten van de natuur is hier heerlijk tijdens een Last Minutes in Hongarije. U kunt hier een waterput bezoeken tijdens een Last Minutes in Hongarije evenals de omgeving verkennen met een huifkar. U vindt hier wilde paarden, schaapkuddes en u kunt paardrijden vanuit de manege bij Nyerges Bar. Het nationaalpark Kiskunsag is een gebied met zand- en graspoesta´s, moerasgebieden, grasland, rietvelden en zoutmeren. Bezoek een nationaalpark tijdens een Last Minutes in Hongarije. Nationaalpark Aggetlek is een bijzonder park met de grotten van Aggtelek, karstgrotten zoals de grootste stalacatietengrot, Baradlagrot.  Dit moet u eigenlijk gezien hebben tijdens een Last Minute vakantie in Hongarije. Nationaalpark Bukk is een middelgebergte, met 94 procent bos, 52 grotten waar de diepste op 250 meter is  te vinden, de Istavan Lapagrot. Hongarije heeft er meer, nationaalpark Donau-Drava is een prachtig gebied bij de Donau. Verwen uzelf met een mooie vakantie in de natuur tijdens een Last Minutes in Hongarije.

Meer vakantiehuizen
Bekijk onze vakantiehuizen